آرگون يک عنصر بي اثر ، بي رنگ و بدون بو است - يکي از گازهاي نوبل. اين عنصر که در چراغهاي فلورسنت و جوشکاري مورد استفاده قرار مي گيرد ، از واژه يوناني "تنبلي" استفاده مي کند ، اداي احترام به واکنش کمي براي تشکيل ترکيبات.



در کره ي زمين اکثريت قريب به اتفاق ايزوتوپ آرگون 40 موجود است که از پوسيدگي راديواکتيوي پتاسيم 40 ناشي مي شود. اما در فضا، آرگون در ستارگان ساخته مي شود، هنگامي که دو هسته هيدروژن يا ذرات آلفا با سيلي 32 ترکيب مي شوند. نتيجه ايزوتوپ آرگون 36 است. ايزوتوپ هاي يک عنصر تعداد نوترون هاي مختلفي در هسته دارند.



اگرچه آرگون بي اثر است، آرگون به دور از مواد نادر است. بر اساس اطلاعات انجمن سلطنتي شيمي RSC، آرگون به ميزان 0.94 درصد از جو زمين را تشکيل مي دهد. با محاسبات مرکز تحقيقاتي، اين ميزان به 65 تريليون تن متر مي رسد و با پوسيدگي پتاسيم 40، اين تعداد با گذشت زمان افزايش مي يابد.



طبق آزمايشات ملي خواص آرگون عبارت است از:




  • تعداد موجود پروتون هاي موجود در هسته



  • نماد اتمي در جدول تناوبي عناصر Ar مي باشد



  • وزن اتمي، جرم متوسط اتم:39.948



  • تراکم 0.0017837 گرم در هر سانتي متر مکعب



  • فاز دماي اتاق: گاز



  • نقطه ذوب: منهاي 308.83 درجه فارنهايت و منهاي 189.35 درجه سانتي گراد



  • نقطه ي جوش: منهاي 302.53 فارنهايت و منهاي 185.85 درجه سانتي گراد



  • رايج ترين ايزوتوپ ها: Ar 40 با درصد فراوانيهاي متفاوت




استفاده از گاز بي اثر:



به گزارش RSC اولين باري که به وجود آرگون پي برده شد در سال 1785 بوده است، هنگامي که دانشمند بريتانيايي هنري کاونديش از به ظاهر بي ثباتي هوا خبر داد. در ابتدا کاونديش نتوانست بفهمد که اين يک درصد از گاز مرموز است چيست؟ اين کشفيات بعد از يک قرن بعد اتفاق افتاد. ايشان با کمک همکاران ديگر خود توانستند گاز مرموز را شناسايي و توصيف کنند. کاونديش و همکارانش هر دو جايزه نوبل شيمي را با يکديگر دريافت کردند. در حين اکتشافات آرگون بودند که پي به وجود گاز ديگري بردند به نام هليوم. در پي اين تحقيقات در مراحل بعدي به وجود نئون، کريپتون و زنون هم پي بردند.



از آنجا که آرگون بي اثر است، در فرآيندهاي صنعتي استفاده مي شود که به جو غير واکنشي احتياج دارند. به گفته شرکتي در تامين گاز، نمونه هايي از جوشکاري آلياژهاي مخصوص و نيمه هادي است. آرگون همچنين عايق خوبي مي باشد، بنابراين اغلب براي گرم نگه داشتن غواص در لباس هاي غواصي در اعماق دريا قرار مي گيرد. يکي ديگر از کاربردهاي اين گاز حفظ بناهاي تاريخي مي باشد. مانند: نقش جهان و . برخلاف اکسيژن فعال، آرگون کاغذ يا جوهر را بر روي اسناد ظريف تخريب نمي کند. براي کسب تمامي حقايق مربوط به گاز آرگون کليک کنيد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

غوغای قلم - سید نصراله شاهرخی abarswe hgfhgfh Wendy آداب ورسومات بختیاری ها در ایران ostad-sayadi-gilani Londongji1k News هر چی بخوای هست